Exotic Wood

Exkluzív trópusi fa termékek

Az Exotic Wood Magyarország egyik legnagyobb trópusi fa forgalmazásával foglalkozó cége.
Közvetlen beszállítóink megtalálhatóak például Brazíliában, Kínában, Indonéziában és
Németországban.

Miért jó a fa, és miért jobb a trópusi fa?

A fa természetes anyag, amely az évek során utánozhatatlan szépségre és patinára tesz szert. Semmitől sem válik otthonosabbá egy lakás, mint a meleg tapintású, pihentető kisugárzású fától. Emellett kiváló építőanyag is, amelynek tulajdonságai nem foghatók máshoz. Jó hő- és hangszigetelő, a levegő nedvességtartalmát is szabályozza, valamint nem okoz allergiás tüneteket, ezért alkalmas parketta és teraszburkolat gyártására. Kedveljük azért is, mert örök divat, és a gazdag színválasztéknak köszönhetően mindenki rálelhet a lakása hangulatához és saját stílusához illő árnyalatra. Ráadásul a trópusi fafajok között olyanokat is talál, amelyek különleges színeik mellett már rajzolatukkal is egyedivé és exkluzívvá varázsolják otthonát, akár beltéren, akár kültéren használja őket. A trópusi fa szerkezete némileg eltér a mérsékelt égöv fáinak felépítésétől. Mivel a trópusokon a fák egyenletesebb tempóban képesek fejlődni, így nem alakulnak ki bennük évgyűrűk. Előnyös fizikai tulajdonságuk szintén a megszakítás nélküli fejlődésnek köszönhető, ugyanis a trópusi fa sokkal homogénebb, nincsenek eltérő mechanikai jellemzőkkel bíró részei.

A trópusi fa tulajdonságai

A trópusi fák remekül ellenállnak az időjárásnak, ezáltal kiválóan alkalmazhatók olyan területeken, ahol más fafajokkal kár lenne egyáltalán elkezdeni dolgozni. Tipikusan ilyenek a vízzel gyakran érintkező szerkezetek, hidak, kikötők, stégek, a medencéket körülölelő járófelületek. De a lakberendezésben is jól használható a trópusi fa, elég, ha eszünkbe jut a teraszburkolat, a fa parketta, a fürdőszoba burkolata és berendezése. Egyes trópusokról származó fafajok vegyszeres kezelés nélkül is ellenállnak a kártevőknek, a rovarok támadásának, így megkímélheti családját és vendégeit a vegyi anyagoktól.

Egzóta fák az építészetben és a lakberendezésben

Temérdek különböző hasznos fafaj él a trópusokon. A legismertebbek közülük a teak, a wenge, a jatoba, az iroko és a meranti. Érthető módon az egyes fajták között jelentős eltérések lehetnek mind színükben, mind fizikai jellemzőikben. Ám kevésbé ismert, hogy a származási hely szintén rengeteget számít a faanyag minőségének szempontjából. Előszeretettel gyártanak a trópusi fákból burkolatokat, amelyek a lakáson belül és szabadtéren is megállják a helyüket kiemelkedő ellenálló képességük miatt. A trópusi fa parketta az egyik legtartósabb és legelegánsabb beltéri padlóburkolat. A terasz szintén borítható a trópusokról származó faanyaggal. Szívósságuk miatt szívesen használják őket kerti bútorokhoz és nyílászárókhoz is. A trópusi fák jobban ellenállnak a víz romboló hatásának, mint európai társaik, ezért gyakran jelennek meg a fürdőszoba berendezésekor, akár bútorok, akár zuhanyrács anyagaként.

Szólj hozzá...